srijeda, 28. svibnja 2014.

Mora da je vrijedno kad nestaje s vrata!

Božićno razdoblje smijenio Uskrs bez pravog uskrsnuća i umor od svijeta struke i interpretacije ovladao mojim mislima i tijelom. U takvim okolnostima zapustila sam i blog. Prvi znak da nešto treba mijenjati bilo je priznanje studentice na konzultacijama kako je čitala i kako joj se svidio tekst o Muzeju prekinutih veza. Dakle, ipak je netko nešto čitao!

A onda me ponovnom javljanju konačno ponukala - krađa. Naime, s vrata moje sobe na Fakultetu E-324 nestade mali plakat za izložbu instalacije Marka Pogačnika – Labirint višedimenzionalnog prostora – u Tiflološkom muzeju u Zagrebu.
                                                                     


Voljela bih da to zna i umjetnik! Nekome se, pretpostavljam, svidio plakat, a možda i krajnje uravnoteženi reljefni crtež – ilustracija na njemu. U originalu, uz dodirivanje crteža i drvenih reljefa te uz osvajanje prostora prozirnog labirinta čiji krakovi završavaju energetskim prozirnim reljefnim točkama, doživjet će, svjedočim, osjećaj potpune unutrašnje ravnoteže kojeg je za njega priredio poznati iscjelitelj Zemlje Marko Pogačnik sa svojom suprugom Marikom i prijateljicom – stručnjakinjom za osvjetljenje.

Kradljivcu muzejskog plakata želim isto iskustvo. Ta ukrao je pravu mandalu i ni ne zna - zapravo je krenuo na put!
                                                                       (Ž. Vujić)
            
                                                                              
(Autor fotografije: D. Šiftar, TM)

Nema komentara:

Objavi komentar